fbpx

Mi - Ti

Tüntetés helyett tanulni (kellene)

Tüntetés helyett tanulni (kellene)

A Jövőt a diákoknak! címmel a felsőoktatási felvételit 2020-tól nyelvvizsgához kötő kormányzati tervek ellen szerveztek tüntetést. A Demokratikus Koalíció is támogatta a diákok nyelvvizsgatörvény ellen szervezett tüntetését. (www.mti.hu)

Az ellenzéki politika ismét talált egy területet, amelyen teljesen értelmetlenül lázíthatja az embereket. A diákok egy része eddig is megtanulta a szükséges idegen nyelvet. A mai világban, amikor van internet, milliónyi könyv, amikor utazni lehet, nem ördöngösség akár saját szorgalomból is megtanulni egy nyelvet. A diákok egy másik része kibúvót keres a munkát, szorgalmat és kitartást feltételező nyelvtanulás alól.

A kormány világos programot fogadott el. Az ellenzéki pártok pedig, ahelyett, hogy munkára biztatnák a fiatalokat, vagy mondjuk, a pártok és az állami pénzből dotált alapítványaik ingyenes nyelvoktatást szerveznének a diákoknak, lázítják a diákokat.

A tüntetés szervezői és az őket támogató politikai pártok a világ ellen, és döntően a fiatalok ellen mennek. A mai világban nem kevesebbet, hanem többet kell tanulni, és ez nem csak az iskolán múlik. A kínai diák jóval több időt tölt tanulással, mint a magyar. Ennyi!

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET