fbpx

Mi - Ti

A Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom közös nyilatkozata

A Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom közös nyilatkozata

A Munkáspárt és az ISZOMM vezetői áttekintették a 2022. évi országgyűlési választásokon való együttműködésük tapasztalatait, s a közös fellépésüket igen hasznosnak értékelték.

A választásokon nyilvánvalóvá vált, hogy a dolgozói osztályok politikai érdekképviselete érdekében csak a Munkáspárt és az ISZOMM tudott elindulni, és jelölteket állítani.

A választásokra létrehozott pártszövetség megmutatta, hogy a két párt a legtöbb kérdésben egyetért, ám az esetleges különbözőségek dacára is zökkenőmentesen képes együtt dolgozni, reményeik szerint minél szélesebb támogatottsággal.

A Munkáspárt és az ISZOMM ezért úgy véli, hogy lehetőség és szükség van a további együttműködésükre. Ennek érdekében keresik az együttes cselekvés konkrét területeit, mint a rendszeres politikai véleménycsere, a közös akciók és az időközi választásokon adódó közös részvétel.

Ez utóbbiak sorában különös figyelmet fordítanak a küszöbön álló helyhatósági választásokra Budapest több kerületében, illetve Bács-Kiskun, Békés, Borsod, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Nógrád megyében.

A két párt vizsgálja a következő európai parlamenti választásokon való közös listás indulás lehetőségeit. 

Az ISZOMM és a Munkáspárt úgy látja, hogy Magyarország dolgozói osztályainak igen nehéz szociális problémákkal, legfőképp a mindennapi élet rohamosan nehezedő körülményeivel kell szembenézniük. Ennek folytán elemi szükség van modern, hiteles, valódi és működőképes munkásképviselet megépítésére. A két párt ehhez kíván hozzájárulni önmaguk erősítésével, képességeik hatékony felhasználásával és együttműködésük fejlesztésével.

Huszti Andrea                                                    Thürmer Gyula

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET