fbpx

Mi - Ti

Százezrek, akik nem léteznek a hatalom számára

Százezrek, akik nem léteznek a hatalom számára

A szegedi Cserepes soron majd háromszázan élnek. A lakások egyharmada önkormányzati, egyharmada magántulajon, a maradék házak majd mindegyikében jogcím nélküli lakók élnek. Az antiszegregációs tervben az szerepel, hogy 2014-ig nemcsak a lakók, de a lakások számát is csökkentik, 2029-ig az egész telepet felszámolják. De hiába számolják fel a Cserepes sori lakásokat, ha lakcím nélküliként városszerte élnek romák és nem romák.

Nagy Mihály, a szegedi cigány önkormányzat elnöke szerint a lakcím nélküliek lakcím hiányában sem támogatást, sokszor pedig munkát sem kapnak, így egy örvénybe kerülnek. Aláírásokat gyűjtöttek, két hónappal ezelőtt petíciót juttattak el a polgármesterhez, hogy találjanak a helyzetre valamilyen megoldást. Válasz eddig nem érkezett. (http://www.delmagyar.hu)

Szeged nem kivétel. Az országban nagyon sok helyen élnek emberek, akik nem léteznek a hatóságok számára. A tőkét, a kapitalizmusmust nem érdekli sok százezer ember sorsa. A lakhatás, a munka, a tanulás és az egészségügyi ellátás mindenki számára alapjog kell, hogy legyen.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET