fbpx

Balszemmel

Thürmer Gyula - Balszemmel

A vörös-fehér szalag

Vörös-fehér szalaggal fonták körbe a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai kedvenc egyetemüket, jelezve ezzel országnak-világnak, hogy ők bizony elfoglalták.

Olyan apróságok nem foglalkoztatták őket, hogy szabad-e egyetemeket, netán minisztériumokat és egyéb közintézményeket elfoglalni. Szerintük szabad, pontosabban szólva: nekik szabad!

Feltehetően a gyülekezési törvénnyel sem bíbelődtek, és nem töltötték drága idejüket közterület-foglalási kérelmek kitöltésével sem. De tényleg, minek is? Nekik szabad!

Tűnődtem egy darabig, hogy honnan ez a sok vörös-fehér szalag. Hol árulják, mennyiért, ki tud egy-két nap alatt sok kilométernyit felhajtani belőle? Ki fizeti?

Eszembe jutott Belarusz, a fehér-vörös-fehér zászlóval tüntető fiatalok. Honnan lett két hét alatt tengernyi zászló? Ki fizeti?

Lehet, hogy ugyanazok fizetik itt is, ott is? Lehet, hogy azok, akik ma kormányt akarnak dönteni Minszkben, holnap ugyanezt akarják Budapesten?

Mit akarnak a pesti tüntetők? Nehéz egyértelmű választ adni. A kormány által szorgalmazott egyetemi reform megakadályozása lehetne egy értelmes cél, végül is nem feltétlenül ért mindenki egyet az átszervezéssel. Arról persze lehetne filozofálni, hogy a nagymama teszi-e el a befőttet vagy a befőtt a nagymamát, vagyis hol van az az értelmes határ, amíg a diák szempontjai felülírhatják az egyetemet fenntartó állam terveit.

Nem kívánom a kormány átalakítási terveit támogatni, de az biztos, hogy a világnak haladnia kell. Vidnyánszky Attila még azt is jó előre közölte, hogy a jelenlegi hallgatók úgy tanulhatnak a jövőben is, mint eddig, még a tanáraik sem változnak. De párhuzamosan behozzák azokat az elemeket, amelyeket a kormányzat tart jónak. Vitassuk meg a két rendszer együttélését!

A tüntetők célja nem ez. Persze ők abszolút párbeszéd-hívők, de csak olyan párbeszédet tekintenek legitimnek, ahol az ő verziójukat fogadják el. Nekem van igazam, mindenki más hülye, de legfőképpen diktátor, és természetesen fasiszta.

A stratégia könyörtelen. Ha a kormányra azt mondom, hogy illegitim, bár a választók többsége megválasztotta, akkor az illegitim. Az ilyen kormány ellen lehet gyűlöletet kelteni, lehet szervezkedni, sőt kilátásba lehet helyezni, hogy az ilyen kormányt csak erőszakkal lehet leváltani.

Ha erre azt mondod, hogy álljon meg a nászmenet, milyen alapon dirigál a kisebbség a többségnek, ha még azt is hozzáteszed, hogy az alkotmányos rend elleni izgatás bűncselekmény, akkor diktátor vagy, és persze fasiszta.

Nekem szabad tüntetni, összefirkálni a falakat, a járdát. Szabad lezárni a fél várost, szabad akadályoznom az átlag fővárosiak életét. Aki rendőrt hív, aki rendőröket mer ellenem bevetni, az diktátor, és el ne felejtsem, fasiszta is.

A SZFE önmagában piti ügy. A világ nagy ívben tesz arra, hogy a magyar színészeket milyen szellemben képzik. Hála a globalizációnak úgyis csak amerikaiakat látsz.

Azért kell róla beszélni, mert a liberális erők minden eddiginél nagyobb támadást indítottak a világ fölötti hatalom megszerzéséért. Nem választásokat akarnak nyerni, ezen már túl vannak. Ha egy választás nem úgy sül el, ahogy nekik jó, akkor egyszerűen nem ismerik el.

Nem kormányokat akarnak maguk alá rendelni, ezen már túlléptek. A világot akarják irányítani.

A piacokon, az erőforrásokon nem osztozkodni akarnak, mit valaha a 20. században. Mindent akarnak!

Nem párbeszédet akarnak értelmes megoldásokért. A saját eszméiket verik át, diktálnak, parancsolnak.

Nem a munkás, a dolgozók, a szakszervezetek ellenállását akarják megtörni, az már kevés nekik. Mindent el akarnak söpörni, ami akadályozza a pénz mindenható uralmát, legyen az nemzet, nyelv, hit és vallás, sőt maga az ember.

A liberálisok nem finnyásak. Mindenkivel hajlandók együtt menni, akik pusztítani akarnak. Lehet szélsőjobboldali, lehet Antifa, lehet szélsőséges klímahívő, lehet bármi, csak pusztítson! Belaruszban a liberálisokat nem zavarja, hogy a fehér-vörös-fehér zászlót a belarusz fasiszták lengették valaha. Kis hazánkban a Jobbik őrültjei szalonképes politikussá avanzsáltak.

Van még egy két tabu, de a világ felejt, az újak pedig keveset tudnak. Ne csodálkozz, ha éppen a liberálisok mossák ki Hitlert a holokauszt felelőssége alól, és teszik az európai egység előfutárává.

A liberálisok rohamcsapatai a mai fiatal nemzedékek. Arra nevelték őket, hogy nekik mindent szabad, mindent megtehetnek, minden az övéké. Gátlástalanul tiporják el a múltat, mindent, ami mi jónak tekintünk.

Eszközük a modern média. Virtuális világba csábítják az embereket, s szabályait kivetítik a valós világra. Ha a neten lehet káromkodni, uszítani, ölni, akkor miért nem lehetne a valós világban? Az emberek észrevétlenül elvesztik önállóságukat, sőt öntudatukat, rabbá válnak, a liberálisok rabjává.

Ez a háború több, mint a tőkések liberális csoportjának háborúja a konzervatívok ellen. Ez a háború mindenki ellen irányul. Ellenünk is!

Thürmer Gyula

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET